Hej och välkomna! (Första inlägget!)

Det var på tiden! Tycker jag i alla fall… 

Nåväl, ni är hur som helst hjärtligt välkomna till min Sailor Moon-blogg. Här kommer jag att dela med mig av mitt liv och min värld, där det mesta kretsar runt just Sailor Moon. Förvänta er nyheter, recensioner, fanart, uppdateringar om mina Sailor Moon- och mangasamlingar, högtflygande spekulationer och rena dumheter. 

Jag kommer också att hålla er uppdaterade om Månencyklopediens tillväxt, när det kommer nya artiklar, o.s.v. Förhoppningsvis är den färdig till nyår. Tanken är för tillfället att den bara ska fokusera på mangaversionen, men eftersom jag är nästan lika förälskad i PGSM funderar jag redan nu på att lägga till en sektion om den också. Detta lär dock inte bli aktuellt förrän jag är klar med mangadelen. 

Vem är det som ligger bakom det här då?

Jag heter Petra i alla fall, är 30+ och har varit en regelrätt moonie sedan jag var 14, även om jag började titta på serien när jag var 9. Blev som de flesta andra här i Sverige introducerad till Sailor Moons värld via den svenska dubben av 90-talsanimen, men numera bryr jag mig egentligen bara om mangan, PGSM och vissa av musikalerna från den första upplagan (d.v.s. allt från Anzas musikaler fram till att Nao Tagaki slutade). 

Sailor Moon är min största fandom, men ibland behöver jag en paus och lite ombyte och då fokuserar jag på Wedding Peach eller Princess Gwenevere and The Jewel Riders i stället. 

För övrigt tycker jag om att teckna och skriva, mest teckna ?, läsa, ta hand om mina krukväxter, simma och dricka konstiga kaffedrinkar. Jag var en jättecool (tyckte jag själv) otaku som tonåring, men nu för tiden är jag en jättetöntig popkulturtant. Jag tittar egentligen inte på anime längre, men jag läser fortfarande manga och jag är speciellt förtjust i CLAMP och magical girl-serier från 90-talet. Jag älskar också den belgiska serien Yoko Tsuno, Carl Barks och Don Rosas ankserier och gamla disneyfilmer. 

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *