Sailor Moon Beyonds första steg

För drygt tio år sedan började jag arbeta på min fanfictiontriologi Sailor Moon Beyond. Tanken var densamma då som nu: att knyta samman alla de lösa trådar som hängde lösa efter Sailor Stars. Naoko Takeuchi hade ju en tendens att ge oss glimtar av både det förflutna och framtiden utan att förklara speciellt mycket. Sådant sätter igång fantasin! I alla fall hos mig… Jag läste också ganska mycket fanfiction på den tiden (jag gick trots allt i gymnasiet och hade en massa tid över), vilket var en stor inspirationskälla. Även om det mesta inte var något vidare. ?

Dessutom har jag alltid varit aningen besatt av ”pairings” och vill ge alla sailor guardians en romans likvärdig den som Sailor Moon fick. För ärligt talat får inte ens Sailor Uranus och Sailor Neptune speciellt mycket utrymme i mangan.

Därför föddes Sailor Moon Beyond. Den börjar direkt där mangan slutar och följer the sailor guardians genom deras äldre tonår fram till deras vuxna liv i Crystal Tokyo. Däremellan kommer de att besegra nya och nygamla fiender, träffa sitt livs kärlekar och få nya ledtrådar till sitt förflutna och sin framtid. Grundidén har alltid varit den samma, men dagens version har nästan inget gemensamt med den ursprungliga. Jag har ju både lärt mig mer om Sailor Moon och utvecklats språkmässigt sedan dess. (Hoppas jag i alla fall…)

~

Igår började jag i alla fall skriva på det första kapitlet! Det gick förvånansvärt smidigt, även om kvalitén på texten lämnar en del att önska. Men, men.. Det är ändå det första utkastet, just nu gäller det mest att få händelseförloppet att fungera. Jag är framför allt nöjd med hur jag har lyckats väva in generalerna i handlingen och hur jag löste deras återfödelse på jorden, som skedde samtidigt som de var i Dark Kingdoms klor. Skurken är däremot platt som en pannkaka… Jag hoppas att jag lyckas göra henne mer intressant med tiden, för nu är hon mest en stereotyp. Hon har ingen riktig bakgrundshistoria heller, vilket kan bli ett problem i slutändan. ?

~

Annars börjar jag fundera mer och mer på att äntligen börja lägga till lite innehåll på själva Månencyklopedien. Jag har skrivit ett par karaktärsprofiler som nästan är klara, så det börjar bli dags. Skolan börjar dessutom lugna ner sig nu så jag kommer ha gott om tid framöver. ?

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *