Det här lär ta tid…

Vad är på gång?

Jag har äntligen fått tid att jobba på Månencyklopdien och det går stadigt framåt! Men jag har också upptäckt att det är ett mycket större jobb än vad jag kunde drömma om. Inte för att jag trodde att jag skulle få det klart på en helg, men jag räknade inte med att det fanns så här mycket att skriva om en manga.

För att ta ett exempel: jag har redan skrivit cirka 1000 ord på Sailor Venus karaktärsprofil och då har jag knappt skrivit en fjärdedel. Lägg till att jag har elva till lika stora karaktärsprofiler att skriva utöver det och en massa annat.

Insåg precis att det här lät väldigt martyraktigt och det är vekligen inte meningen. Fast sidan blir nog inte klart till jul som jag trodde när jag skapade den… Jag håller också på att läsa om mangan igen för att ha allt färskt i minnet. Detta tar också sin lilla tid, även om det är ett roligt arbete. 😉

Nåja, nu tänker jag tänker fokusera, ta en sak i taget och försöka bli klar med åtminstone en artikel i veckan. Min förhoppning för tillfället är det ska bli klart till nästa jul, vilket kommer att bli samtidigt som jag tar min examen! Jag hoppas att båda händelserna tillsammans ska bli startskottet för ett nytt kapitel i mitt liv.

Fram tills dess ska jag försöka sätta fart på bloggen och ha den färdig som sin egen entitet. Efter det ska jag försöka skapa mig ett bloggschema, där jag postar på bestämda dagar. Jag har också som mål att ha länksidan uppe till helgen.

Mycket navelskådning idag. ? Jag lovar att resten av bloggen blir mer intressant!

Sailor Moon Beyonds första steg

För drygt tio år sedan började jag arbeta på min fanfictiontriologi Sailor Moon Beyond. Tanken var densamma då som nu: att knyta samman alla de lösa trådar som hängde lösa efter Sailor Stars. Naoko Takeuchi hade ju en tendens att ge oss glimtar av både det förflutna och framtiden utan att förklara speciellt mycket. Sådant sätter igång fantasin! I alla fall hos mig… Jag läste också ganska mycket fanfiction på den tiden (jag gick trots allt i gymnasiet och hade en massa tid över), vilket var en stor inspirationskälla. Även om det mesta inte var något vidare. ?

Dessutom har jag alltid varit aningen besatt av ”pairings” och vill ge alla sailor guardians en romans likvärdig den som Sailor Moon fick. För ärligt talat får inte ens Sailor Uranus och Sailor Neptune speciellt mycket utrymme i mangan.

Därför föddes Sailor Moon Beyond. Den börjar direkt där mangan slutar och följer the sailor guardians genom deras äldre tonår fram till deras vuxna liv i Crystal Tokyo. Däremellan kommer de att besegra nya och nygamla fiender, träffa sitt livs kärlekar och få nya ledtrådar till sitt förflutna och sin framtid. Grundidén har alltid varit den samma, men dagens version har nästan inget gemensamt med den ursprungliga. Jag har ju både lärt mig mer om Sailor Moon och utvecklats språkmässigt sedan dess. (Hoppas jag i alla fall…)

~

Igår började jag i alla fall skriva på det första kapitlet! Det gick förvånansvärt smidigt, även om kvalitén på texten lämnar en del att önska. Men, men.. Det är ändå det första utkastet, just nu gäller det mest att få händelseförloppet att fungera. Jag är framför allt nöjd med hur jag har lyckats väva in generalerna i handlingen och hur jag löste deras återfödelse på jorden, som skedde samtidigt som de var i Dark Kingdoms klor. Skurken är däremot platt som en pannkaka… Jag hoppas att jag lyckas göra henne mer intressant med tiden, för nu är hon mest en stereotyp. Hon har ingen riktig bakgrundshistoria heller, vilket kan bli ett problem i slutändan. ?

~

Annars börjar jag fundera mer och mer på att äntligen börja lägga till lite innehåll på själva Månencyklopedien. Jag har skrivit ett par karaktärsprofiler som nästan är klara, så det börjar bli dags. Skolan börjar dessutom lugna ner sig nu så jag kommer ha gott om tid framöver. ?

Hej och välkomna! (Första inlägget!)

Det var på tiden! Tycker jag i alla fall… 

Nåväl, ni är hur som helst hjärtligt välkomna till min Sailor Moon-blogg. Här kommer jag att dela med mig av mitt liv och min värld, där det mesta kretsar runt just Sailor Moon. Förvänta er nyheter, recensioner, fanart, uppdateringar om mina Sailor Moon- och mangasamlingar, högtflygande spekulationer och rena dumheter. 

Jag kommer också att hålla er uppdaterade om Månencyklopediens tillväxt, när det kommer nya artiklar, o.s.v. Förhoppningsvis är den färdig till nyår. Tanken är för tillfället att den bara ska fokusera på mangaversionen, men eftersom jag är nästan lika förälskad i PGSM funderar jag redan nu på att lägga till en sektion om den också. Detta lär dock inte bli aktuellt förrän jag är klar med mangadelen. 

Fortsätt Läsa…